Geplaatst op

David Carradine (1936-2009)

Op Twitter las ik dat David Carradine dood aangetroffen was in een Hotel in Bangkok.
Ik geloof dat ik als kind die hele Kung Fu TV-serie heb gezien. Het enige beeld dat ik er nog bij heb, is dat van een man die aan het begin van elke aflevering wat doelloos door het zand slofte.

Tekst herinner ik me ook maar weinig. Als ik het goed heb werd de TV-held in flash-backs geplaagd door een oude, blinde Chinees die hem met allerlei dooddoeners lastig viel en hem steevast met grasshopper aansprak. Maar goed, toen vond ik het allemaal geweldig.

Het eerste bericht toonde de 72-jarige acteur met een sigaret. Ja, dat lag voor de hand. Zo’n geintje laat een twintigjarige beeldredacteur, die bij voorkeur geen teksten leest, niet snel liggen en inderdaad kwam ik diezelfde foto verder overal tegen.

Toch is er meningsverschil over de doodsoorzaak. Wie na zo’n foto nog wil lezen wat die doodsoorzaak dan werkelijk was, krijgt twee versies opgediend. Een natuurijke dood en zelfmoord door ophanging.

Een informant van de Thaise politie was wat duidelijker. Carradine was zittend in een kast aangetroffen met een touw om zijn nek en zijn geslachtsdelen.

Nu is het al verwonderlijk dat een kettingroker zich nog op 72-jarige de moeite getroost om zich op te hangen, maar zittend? En dan ook nog aan zijn nek en zijn ballen tegelijkertijd – nadat hij even eerder nog door de Gouden Gids gebladerd had?

Kennelijk nooit van een verkeerd uitpakkende bondage gehoord, de sukkels.