Geplaatst op

Motregen

Dit beeld fascineert me. Het is een foto die ik meer dan een jaar geleden op de Nieuwmarkt heb gemaakt. Ik was speciaal voor fotografie naar buiten gegaan omdat het zachtjes regende.

Dan is het licht zo mooi en mensen gedragen zich weer alsof ze gewoon op een stoep lopen. Bij mooi weer flaneert men. Dat levert vrolijk beeld, maar ik zie mensen graag een beetje introvert.

Deze twee vrouwen zijn teleurgesteld misschien, omdat ze zich voor een zonnige dag gekleed hebben en nu motregent het opeens.

Ze lijken geen toeristen te zijn. Hun kleding en gezichtsuitdrukking doen me denken dat ze in Amsterdam of omgeving zijn geboren.

Ze zien eruit alsof ze wel eens een pilletje, een jointje, of een snuif hebben geprobeerd. Waarschijnlijk vaker dan we ‘recreatief gebruik’ zouden noemen. Het zou me niet verbazen als de vrouw rechts in beeld ook wel eens naald in haar arm stak om het hoofd even stop te zetten.

Hoe dan ook zijn het overlevers, dat straalt je tegemoet. Mocht deze stad ooit dreigen te vergaan, dan loop ik achter hen aan. Ze kennen de weg en ze hebben waarschijnlijk genoeg rottigheid meegemaakt om niet bij de eerste tegenslagen alle hoop te verliezen.