Geplaatst op 1 Reactie

Nokia 9110 Communicator

Nokia Communicator 9110

Al een tijdje erger ik me aan mijn smart phone. Het heeft niets te maken met merk of type, maar ik heb het gevoel dat het halve bedrijfsleven voortdurend mijn priv√©leven binnen komt vallen met allerlei smakeloze reclameboodschappen als ik niet voortdurend mijn settings tweak en heel voorzichtig ben in mijn keuze welke apps ik download. Daarnaast stoor ik mij aan het feit dat het apparaat me op dezelfde manier ‘verleidt’ als een pakje sigaretten vroeger. Even niets te doen? Hup, die telefoon in mijn hand.

Ik zag vandaag nog een korte video van een groepje Aziaten die zich in een gondel door Veneti√ę lieten roeien zonder ook maar een moment op te kijken van hun telefoonschermpjes. Oliedom.

Kortom, de nostalgie sloeg toe. Wanneer had ik voor het laatst een telefoon gehad waar ik meer plezier dan ergernis aan had gehad? In de la van mijn bureau vond ik nog een oude Blackberry, maar die begon zodra ik hem had opgeladen ook meteen te zeuren om een update van Facebook, WhatsApp en andere stoorzenders die mensen de mogelijkheid bieden je te benaderen zonder eerst een postzegel te hoeven aanschaffen. Ja, ik ben een oude man, ik weet het, dat voel ik zelfs in mijn botten.

Ik gooi vrijwel nooit iets weg, maar mijn oudere telefoons zijn allemaal in de vuilnisbak beland omdat ik ze van pure ergernis zelf heb vernield door ze bijvoorbeeld ondersteboven in een glas 7-Up te zetten of door in bad te kijken of ze ook konden drijven. Het mag duidelijk zijn dat ik een moeizame verhouding heb met communicatiemiddelen.

Uiteindelijk bleek ik toch de beste herinneringen te hebben aan de Nokia 9110. Ik heb nog even de Nokia 3310 overwogen, maar een apparaat dat vrijwel niets anders kan dan telefoneren en berichten versturen was ook niet echt wat ik zocht.

Op de 9110 kan ik mijn telefoonboek prettig ordenen met het toetsenbordje en wat notities maken. Het was nog niet makkelijk een 9110 te vinden die nog werkte. Uiteindelijk heb ik van twee kapotte exemplaren een werkende gemaakt. Toegegeven, hij ziet er nog wat stoffig en groezelig uit, maar over een dag of twee is het apparaat de trendy beoordeling ‘refurbished’ meer dan waard.
 

1 gedachte over “Nokia 9110 Communicator

  1. Beste Hans, toevallig stuitte ik op jouw verhaal omdat ik onlangs ook een Nokia 9110 heb aangeschaft, het leek me een mooi toestel om te ontsnappen aan de Apple en de Google dwingelandij. Helaas, ik kan er niet mee bellen, ik heb er een simkaart in gedaan maar hij krijgt geen verbinding met het netwerk. Lukt het bij jou wel? Ik zou graag iets van je horen en hopelijk m’n Nokia aan de praat krijgen. Met vriendelijke groet, Ferdinand

Reacties zijn gesloten.